PowerPlanner
English
 
   
 
"A tökéletesség nem az, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből nincs mit elvenni."  ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

A PowerPlanner program az Ön Társaságának adatbázisát vezérli Excelben. Az adatbázis célja lehet például egy termelésoptimalizálási, konszolidációs, vagy cash-flow előrejelzési feladat megoldása. A PowerPlannerrel új lehetőségek nyílnak a "mi lenne, ha.." elemzések, az  üzleti modellezés, tervezés, riportkészítés területén.
 
 
Az Excel fájlok evolúciója
a  Vállalatnál...... PowerPlannerrel


Kliens - Szerver felépítés


Szabványokhoz illeszkedő megoldás

Többdimenziós adatkezelés Microsoft Excelben

Hatékony kontrolling munka 


Személyre szabott fejlesztés 
Amelyik Társaság eljut a rendszeres üzleti riportok és tervezési feladatok igény-szintjére, az biztosan találkozott a következő problémákkal

- a vezető szempontjából:
  • A riportban található információ a legfrissebb? Havi adatok helyett nem lehetne heti, vagy napi szintű adatokat kapni?
  • Megint 3 nap kell egy új riport összeállításához?
  • Miért van "elbonyolítva" a kontrolling rendszer; a megfelelően elkészített modellen alapul az üzleti tervezés? A modellel megmutatható az üzleti célok felé vezető út?
- a kontroller szempontjából:
  • A jó verzió áll rendelkezésre? Mind a 89 db fájlt sorrendben megnyitottuk és minden csatolás frissítésre került?
  • Új adat beszúrását követően a képletek egyben maradtak?
  • Az árbevétel értéke egyezik a részletes értékesítési jelentés összesítő sorával?
  • A vezetés egy új jelentést kér. Az adatok összegyűjtése mégegyszer annyi időbe kerül, mint amennyibe a szokásos riportok összesen. Rendszeressé fog válni ez a jelentés? Mi lesz, ha az adatok valamelyikét részletesen ki szeretené elemezni a Menedzsment?
- az informatikus szempontjából:
  • Minden sziget-rendszerből külön-külön kell az információkat összegyűjteni? Automatizálható az adatok integrálása egy központi adatbázisba?
  • Központi archiválás és mentés megoldható a felhasználók részére?
  • Hogyan lehetne megvalósítani az üzleti adatok biztonságos, területenként korlátozott hozzáférését?
A megoldást a PowerPivot technológájával készült adatbázis felépítése jelenti, amellyel elkerülhetők a nem konzisztens adatok. Az adatbázisból az aktuális infromációk dinamikusan, adatszűrőkkel kérdezhetők le, jellemzően a Pivot-táblák segítségével.

A PowerPlanner segítségével mindez megvalósítható és elérhető. Szakértőink* pedig segítenek egy olyan egyszerű üzleti modell összeállításában, amellyel az üzleti célok világosak és könnyen kommunikálhatók.

A háttéradatbázist egy SQL Server jelenti, a kilenseket pedig a a Microsoft Excel és a PowerPivot-táblákba épülő PowerPlanner program.

A felhasználók a saját táblázataikban, jól megszokott környezetben tudják kontrolling, illetve üzleti tervezési munkájukat végezni.

A többdimenziós adatok Excel munkafüzetbe történő be-, illetve kihivatkozása egyszerűen elvégezhető, így a meglévő tervezési rendszerekbe gyorsan integrálhatók.

Többdimenziós riportok pillanatok alatt elkészíthetők, csökken az ad-hoc riportkészítéshez szükséges időráfordítás, illetve jelentősen nő a kontrolling terület hatékonysága.

A riportkészítéshez saját többdimenziós kalkulációk is könnyen elkészíthetők.

*"Szakértő az a személy, aki már minden hibát elkövetett, amit egy nagyon szűk szakterületen el lehet követni." NIELS BOHR, Nobel-díjas dán fizikus

 
 
A többdimenziós tervek lehetővé tesznek szimulációkat, amelyekkel a különböző üzleti szituációk eredménye a lehető legpontosabban jelezhető előre. Ez pedig egyet jelent a versenyelőnnyel… Nem beszélve az értéket jelentő rendezett vállalati információkról.